El projecte Safactivitats, de l’AFA de l’Escola Sagrada Família, ha guanyat el primer premi en la categoria Tothom a l’AFA, dels Premis FaPaC 2019, que es van donar a Lleida tot just fa un mes.

El premi reconeix la filosofia de l’AFA, que assumeix que la formació dels alumnes és una responsabilitat compartida i promou la integració de les famílies oferint espais de participació diversos i flexibles. S’organitzen en comissions transversals i amb delegats per classes. S’encarreguen del menjador, la biblioteca i un munt d’activitats que fomenten la socialització.

Fomentar el vincle entre les famílies i l’entorn

L’AFA de l’Escola Sagrada Família és molt activa i està molt implicada en el dia a dia de l’escola, com en la gestió del menjador i la biblioteca. Un dels seus objectius és fomentar la participació de les famílies. Per tots aquests motius han guanyat el Premi FaPaC 2019 en la categoria Tothom a l’AFA, un premi que la vicepresidenta de l’entitat, Eva Vilà, creu que han guanyat gràcies al que anomenen Safactivitats, que consisteixen que cada curs s’encarregui d’una activitat que permeti connectar escola, famílies i entitats del barri.

En destaquen l’organització d’un mercat de joguines, roba i llibres que estan en bon estat o el berenar d’acollida que els de P5 preparen per als de P3.

Crear espais de trobada

Per Anna Guimet, secretària de l’AFA, l’objectiu és que la gent es vagi relacionant i que les famílies no només coneguin les altres famílies del curs dels seus fills sinó també d’altres cursos, i afegeix que els nens vegin que les famílies, els pares i les mares, també hi són.

El premi, que està dotat amb 500 euros, el destinaran a millorar els materials de què disposen, però també els ha servit per reforçar el seu convenciment sobre la implicació en l’educació dels fills.