Del 2 al 4 de maig les entitats PIDES Barcelona, Teixint Connexions i Espai la Tregua organitzen la segona Trobada Inclusiva de Batucada de Barcelona a diferents espais de Gràcia i, com a novetat d’enguany, també a les Corts. Volen que la ciutat sigui un referent en propostes que treballin la percussió i la batucada com a eines de transformació social.

Trobada de grups de batucada d’arreu

La trobada ha començat al Centre Artesà Tradicionàrius amb els grups de percussió Bloco Suca, de Granada, Batucañada, de Melilla, i Reperkutim, de Gràcia. Altres espais on es faran més tallers són l’Espai Jove la Fontana, a Gràcia, i el Centre d’Educació Especial Paideia, a les Corts. També hi participaran Batucasec, format per joves del Poble-sec, i el grup de batucada de l’escola Paidea.

Bloco Suca Barcelona

Des d’avui i fins dissabte tots els participants s’han unit en aquesta trobada inclusiva, sota el nom de Bloco Suca Barcelona. La paraula “suca” fa referència precisament a sumar capacitats. Com explica Cristina Colmenero, de PIDES Barcelona, aquest projecte neix amb la idea que “tothom sumi les seves capacitats”.

Dissabte, 4, Bloco Suca Barcelona actuarà durant la Festa del Comerç al Carrer, a Gran de Gràcia i la travessera de Gràcia. Però el projecte no acaba a la ciutat, on han començat per Gràcia, les Corts i ara també al Poble-sec. Aquest 2019 han iniciat la Gira Blocosuca pel territori espanyol, i de moment visitaran Jaén, València i Albacete. I la idea és, més endavant, fer el salt internacional.