El cor del barri de Sant Gervasi – la Bonanova serà una superilla. O almenys aquesta és la intenció de l’Ajuntament i les entitats veïnals, que fa gairebé un any que treballen conjuntament per fer-la realitat: anirà del passeig de la Bonanova a la ronda del Mig i del carrer de Ganduxer al de Balmes. Ja s’ha fet la diagnosi i l’elaboració del pla d’acció i s’espera que quan es formi un nou govern municipal es comenci a redactar el projecte executiu. S’estima que les obres, que engloben accions tant estructurals com funcionals més menors, comencin el 2020 i durin cinc anys.

Sant Gervasi de Cassoles serà al centre

Els veïns, que han estat els impulsors de la superilla, volen que el carrer de Sant Gervasi de Cassoles torni a ser l’eix central del barri, tal com ho era antigament. Actualment uneix els equipaments, els comerços i també els transports del barri. Per això la primera de les accions de la superilla serà la reurbanització d’aquesta via entre el passeig de la Bonanova i la ronda del General Mitre per donar-li prioritat al vianant: es vol restringir als vehicles dels veïns, eixamplar-ne les voreres i posar-hi zones verdes, accions que també contribueixen a reduir els nivells de contaminació.

Voreres estretes i carrers drecera

Segons el diagnòstic de l’Ajuntament, els carrers del centre del barri tenen voreres que no són accessibles i que tenen sobreocupació de motos. També s’ha conclòs que molts vehicles que es dirigeixen als centres educatius i de salut utilitzen els carrers de Sant Gervasi de Cassoles i Teodora Lamadrid per travessar el barri. També s’ha diagnosticat que és difícil arribar a les escoles del nord del barri amb transport públic.

Reurbanitzacions i canvis de sentit

Es preveu reurbanitzar set trams de carrers del centre de la Bonanova, canviar sentits de circulació, prohibir girs i crear passos de vianants. També es vol ampliar la xarxa ortogonal d’autobusos perquè arribi a les escoles del nord del barri i que es dugui a terme la construcció del tram central de l’L9.