Ja han finalitzat les obres d’urbanització dels carrers d’Auger i Jubany i el passatge de Foret, al barri del Besòs i el Maresme. Se n’han eliminat les barreres arquitectòniques, millorat l’accessibilitat i la il·luminació i renovat la recollida d’aigües pluvials i el clavegueram.

També se n’ha canviat el paviment, s’han convertit en plataforma única i s’hi ha retirat l’aparcament. Els veïns fa temps que reclamaven la reforma i estan satisfets en general, però consideren que hi ha aspectes que es podrien millorar.

Tres passatges més ben comunicats

Les obres d’urbanització dels carres d’Auger i Jubany i del passatge de Foret permeten millorar la connectivitat en un dels punts més concorreguts del barri, entre la rambla de Prim i el carrer de Pere IV. Són la part més antiga del barri i ara recuperen una mica de vida després de la reforma que s’hi ha fet en els darrers mesos. L’Associació de Veïns del Maresme fa temps que reclamava l’actuació ja que explica que des que es va reformar la rambla de Prim, l’any 93, aquests carrerons van quedar aïllats del principal punt de trobada del la zona.

Una actuació de prop de dos milions d’euros

Les obres han tingut un cost d’1,8 milions d’euros i a banda de millorar la comunicació de la zona també han servit per renovar-ne la il·luminació i el clavegueram i convertir el passatge de Foret i els carrers d’Auger i Jubany en plataforma única. Pels residents en els passatges el canvi ha estat substancial. Asseguren que abans hi havia rates i els vehicles dificultaven el pas dels vianants, a banda que s’hi practicaven accions com per exemple barbacoes o s’hi estenia roba.

Falta ultimar-ne algun detall

Tot i això, els veïns denuncien que hi ha aspectes de la reforma amb què no estan satisfets. Per exemple, el sistema de recollida d’aigües o la retirada de l’antic enllumenat, a banda de petits desperfectes.  L’Ajuntament encara no ha donat l’obra per acabada i també treballa en actuacions relacionades amb la intervenció en funció de les demandes dels veïns com, per exemple, la recuperació de les places d’aparcament perdudes habilitant un espai proper.