La plataforma CAP Raval Nord no cedeix i continua defensant que el nou centre sanitari es faci a la capella de la Misericòrdia. Creuen que la proposta de construir-lo al Cub (un edifici anex al MACBA) és una “mala solució per a la salut del barri”. Afirmen que “es perdria una de les poques zones verdes i de ventilació que té el Raval”. La presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, afirma que els veïns del voltant podrien tenir conflictes perquè la proposta d’ubicació del nou edifici estaria a tocar de casa seva i els taparia visió.

Recordem que, aquest dijous, el Departament de Salut ha donat el vistiplau a aquesta proposta. Els veïns creuen que en cas que calgués, el MACBA es podria ampliar aprofitant el pàrquing de la plaça dels Àngels. És la millor solució amb què, diuen, sortiria “guanyant tothom”. Creuen que la darrera proposta que hi ha sobre la taula està “imposada des dels despatxos”, sense tenir en compte la “situació social del barri” i d”esquenes als veïns”.

Anuncien més protestes

Des de la plataforma CAP Raval Nord insten els grups municipals a revocar el conveni amb el MACBA aquest divendres durant el ple de l’Ajuntament. Afirmen que si no escolten les seves reivindicacions continuaran amb les protestes. Recordem que fa més d’un mes que van ocupar la capella de la Misericòrdia. Aquest dijous a la tarda tenen previst manifestar-se per reclamar que el centre sanitari es construeixi en aquest espai.