(Europa Press/redacció) Unes 1.800 dones han tallat l’avinguda Diagonal de Barcelona aquest dimarts a la tarda en l’inici de la marxa de la manifestació prèvia al Dia Internacional de les Dones, segons la Guàrdia Urbana.

El col·lectiu ‘Se va a Armar la Gorda‘, promotor de la mobilització, l’ha definit “manifiestació d’acció feminista i autònoma per a dones, bolleres i trans, lliure de banderes, partits i sindicats”. El missatge de la pancarta que ha obert la manifestació resava “La nit és nostra” i les assistents han corejat càntics com “Cap agressió sense resposta”, entre altres.

Fort dispositiu policial

Un cop han començat a caminar des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, les manifestants han baixat pels carrers Entença i Numància cap al barri de Sants, envoltades d’un fort dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra, que ha desplegat fins i tot un helicòpter per vigilar la manifestació des de l’aire, fet que ha cridat l’atenció de molts barcelonins.

A més, la manifestació ha afectat el trànsit, ja que ha estat necessari tallar la Diagonal.

Un fotoperiodista denuncia una agressió

Un dels fotoperiodistes que ha cobert la manifestació, Emilio Morenatti, ha denunciat a través de les xarxes socials que ha estat agredit per un grup d’unes 10 participants quan estava prenent imatges d’aquesta. Segons afirma en un tuit, les dones l’han agredit “amb patades i cops de puny”. Morenatti ha afegit altres periodistes també “han estat amenaçats i agredits verbalment” per voler prendre imatges de la marxa.