@Mercehp13

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han intervingut un local al barri de Poble-sec que funcionava com a punt de venda i consum de drogues. El local, situat al número 10 del carrer de Blesa, ja havia estat intervingut en una altra operació policial al desembre del 2022. La intervenció es va saldar dilluns al vespre amb dues persones detingudes. Segons fonts policials, dins el local s’hi va trobar 10 grams de cocaïna, dos grams d’heroïna, una bàscula, estris de precisió i diners en efectiu.

El local ha estat precintat després d’una operació conjunta entre la Unitat d’Investigació Regional de Salut Pública i la Guàrdia Urbana. L’associació de veïns del Poble-sec feia un any i mig que es denunciava problemes de convivència i seguretat amb els ocupants d’aquest local.

Segons els veïns l’activitat es va traslladar d’un altre narcolocal

La Mercè, veïna del carrer de Piquer i membre l’associació de veïns del Poble-sec, ha explicat a betevé que la venda i consum de droga es va traslladar al local de Blesa arran del desmantellament d’un altre local al carrer de Piquer, 26, a finals del 2021. En aquella ocasió, l’Ajuntament de Barcelona fins i tot havia presentat un informe en què es recollia el risc d’incendi i la insalubritat de l’espai i va instar al desallotjament del narcolocal.

Els veïns del carrer de Piquer, farts de conviure amb molèsties i baralles, van organitzar també diverses mobilitzacions i cassolades per posar fi a la venda i consum de droga al barri. En el darrer any i mig l’activitat s’havia traslladat al local del carrer de Blesa, en una zona més allunyada, però asseguren que els conflictes i la presència policial per robatoris eren gairebé diaris.

Els veïns denuncien un altre local

A l’associació de veïns del Poble-sec respiren una mica més tranquil arran de les detencions al número 10 del carrer de Blesa. Tot i això no descansen i es mantenen en espera que s’actuï també al local just a tocar, el número 12. Expliquen que el mateix grup de persones el fa servir actualment com a habitatge i temem que ara s’acabi convertint també en un narcolocal.