personal clínic treballant
Foto: Hospital Clínic

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l’Hospital Clínic continuen treballant coordinadament per normalitzar la situació després del ciberatac que va patir el centre sanitari diumenge. Per a dimecres es preveu arribar a un 70 % de les cirurgies programades a la seu de Villarroel i l’activitat de consultes externes pujarà de manera progressiva fins al 15-25 %.

Quedarà pendent de recuperar l’activitat al centre d’extraccions. Els pacients prioritaris d’oncologia radioteràpica es derivaran a l’Hospital de Sant Pau, perquè segons ha informat la Generalitat encara és impossible reiniciar aquesta activitat al Clínic. Els pacients que podran visitar-se rebran una trucada de l’hospital per confirmar la visita i als que seran reprogramats se’ls anirà avisant pròximament.

Es recupera part de l’activitat

Aquest dimarts ja s’ha pogut desenvolupar amb normalitat un 10 % de les consultes externes, el previst, i el 40 % de les cirurgies electives. També s’ha recuperat la rehabilitació ambulatòria

Pel que fa a la recuperació dels sistemes de la informació, l’anàlisi i el procés de restauració dels sistemes continuen el seu curs prioritzant aixecar els serveis afectats i vetllant per la contenció dels danys.