vaga 8 març 2023 manifestació 8m

Els sindicats han convocat una vaga el 8 de març, amb motiu del Dia de les Dones 2023. A més, les entitats feministes fan una crida a participar en la manifestació del 8-M a Barcelona “contra el sistema cisheteropatriarcal, racista i classista”. Sota el lema “Les dones movem el món, ara l’aturarem!”, la protesta arrencarà a les 18 h des de la plaça de la Universitat.

Aquests són els motius de les entitats feministes per fer vaga el 8-M i anar a la manifestació de Barcelona.

Les dones, les més afectades per la crisi

La protesta del 8 de març vol denunciar la “feminització de la pobresa”. Segons la CGT, un dels sindicats convocants de la vaga feminista, “les condicions de vida de la gent treballadora han empitjorat greument i són les dones les que en la majoria dels casos en pateixen les conseqüències”. En un context de crisi com l’actual, afegeixen, són les dones “les que s’emporten la pitjor part”.

Per això, la CGT anima la ciutadania a “aturar la producció i alçar la veu per totes les dones”.

Contra la violència envers les dones

El Sindicat d’Estudiants se suma a la vaga feminista amb una aturada estudiantil a universitats i instituts catalans per denunciar la violència vers les dones. “Ens continuen matant i violant i aquí no canvia res“, denuncia la convocatòria.

A més, critica la judicatura “masclista” i assegura que el capitalisme és “violència contra les dones“.

Defensa de la conciliació familiar i unes pensions dignes

La CGT s’atura per la conciliació familiar, especialment en sectors com ara el sanitari, en què l’atenció és 24/7, i per reivindicar més protecció de les embarassades i lactants en aquest àmbit laboral. També critiquen la bretxa salarial al sistema de pensions i reivindiquen l’equiparació entre homes i dones.

Per millorar la situació laboral

El sindicat USTEC també participarà en la vaga del 8-M per exigir mesures contra la precarietat laboral, permisos per cura 100 % retribuïts, la implementació d’una llei d’igualtat retributiva real, per combatre, entre d’altres, la desigualtat de les pensions, i una educació feminista.