El barri de la Trinitat Vella ha iniciat una mobilització veïnal per protestar contra l’acomiadament de l’exdirector del centre cívic, Youssef Sultan, a finals de febrer. L’equipament va canviar d’empresa gestora a finals del 2022 i va anunciar que prescindia dels seus serveis. Els veïns, en desacord amb la decisió, han fet un manifest i han engegat una campanya a les xarxes socials.

Unes 300 persones signen un manifest en suport

Una vintena d’entitats de la Trinitat Vella de diversos sectors —comerciants, educatives, històriques o culturals— i més de 300 persones a títol individual han signat un manifest per defensar la tasca de l’exdirector del centre cívic per apropar la cultura a tothom i per demanar la seva readmissió. La campanya també s’ha estès a les xarxes socials amb vídeos de suport.

La nova empresa gestora del centre cívic, Calaix de Cultura, ha declinat fer declaracions a betevé. El propi Youssef Sultan ha explicat que, en la seva carta d’acomiadament, es dona com a motiu que la seva relació amb el territori “dificulta la seva visió estratègica com a empresa pel futur de l’equipament”.

Reunió oberta a tothom per trobar una solució

Més enllà de l’acomiadament, els veïns també temen que darrere d’aquest se’n facin d’altres i es desmantelli l’equip. Per això, aquest dimarts al vespre a les 20 h hi ha convocada una reunió oberta a tot el veïnat al teatre del centre cívic per buscar solucions a aquesta situació.