El Sindicat de Llogateres ha convocat una concentració en defensa de la llei de lloguers de Catalunya, parcialment anul·lada pel Tribunal Constitucional. Amb el lema “La regulació no es toca”, al voltant de 200 persones s’han concentrat des de les 18 h, a la plaça de Sant Jaume per denunciar que “els especuladors han utilitzat els tribunals per fer allò que no van aconseguir al Parlament”.

El sindicat critica que la decisió del TC “retalla” el dret a l’habitatge, alhora que “defensa els interessos i els beneficis del lobby immobiliari i dels fons voltors“. Per això, adverteix que “tornarem a regular els lloguers”, una fita per a la qual confia tenir el suport dels partits polítics i de les més de 4.000 entitats que el van ajudar a impulsar la llei de lloguer de Catalunya, ara retallada.

Més de 160.000 famílies beneficiades

La llei catalana dels lloguers, que es va aprovar l’any 2020, permetia limitar els preus dels lloguers en barris o ciutats on s’acredités la manca d’habitatge assequible, prèvia declaració del barri o ciutat com a zona de mercat d’habitatge tens. En aquests casos, s’establia un topall que no podia superar en un 10 % l’índex de referència de preus de lloguer marcat per la Generalitat. Segons dades del Sindicat de Llogateres, des que va entrar en vigor se n’han beneficiat més de 160.000 famílies.