tall diagonal manifestació estudiants
@sepc_nacional

Un grup d’estudiants ha tallat aquest matí a primera hora l’Avinguda Diagonal en els dos sentits de la marxa, a l’altura de la Zona Universitària. La protesta ha provocat fins a 6 km de cues a la B-23 per entrar i sortir de la ciutat i també ha afectat el funcionament de diverses línies de bus i del tram.

Els estudiants duien una pancarta on reclamaven el compromís dels rectors contra la “crisi educativa” i que es reverteixi la “situació d’emergència” en que es troben, segons ells, les universitats.

Reclamen equiparar els preus dels graus i els màsters, que les pràctiques siguin remunerades i que s’incorporin polítiques de gènere i es blindi l’ús del català a la universitat.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans explica que fa un mes va signar “un compromís contra la crisi educativa” i que “veient que els rectors no han fet massa cas” han decidit passar a l’acció. La protesta d’aquest dimecres és “la primera de les que vindran els propers dies”.

Problemes de trànsit i al transport públic

La protesta ha obligat ha deixat sense servei les parades de Maria Cristina i Palau Reial del Tram i també ha obligat a anular diverses parades d’autobús i a desviar algunes línies. També s’han produït retencions a la B-23, des de Sant Joan Despí.