El 27 de setembre és el Dia Mundial del Turisme i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) ha triat aquesta data per sortir al carrer. Reclamen un model de turisme que sigui compatible amb la vida veïnal. Si bé concedeixen que el turisme és el sector que més ingressos genera arreu del món, denuncien que també contamina, genera desigualtats i crea llocs de feina precaris.

Per tot plegat, l’assemblea ha organitzat una manifestació al centre de Barcelona. El punt de partida ha estat la plaça de Catalunya, on els assistents han iniciat una marxa fins a la plaça de Sant Jaume. Amb l’enterrament simbòlic d’un Bus Turístic, volen visualitzar la necessitat de fer decréixer el turisme massiu.

Manifestacions al sud d’Europa

Les reivindicacions es fan en diferents ciutats europees. De fet, la Xarxa del Sud d’Europa davant la Turistització (SET) ha triat aquesta data assenyalada per mobilitzar-se. Entre les 13 ciutats i regions que la formen hi ha Girona, Sevilla, Màlaga, Madrid, Sant Sebastià, Malta, Venècia, Nàpols, Porto i Lisboa.