Les queixes pels problemes associats a la massificació turística augmenten al barri de la Sagrada Família. En la darrera audiència pública es van sentir diverses veus que denunciaven el soroll, sobretot nocturn, que provoquen els apartaments dedicats al turisme. El districte anima els veïns a denunciar a través de la Guàrdia Urbana. Tot i això, els afectats asseguren que la policia barcelonina està desbordada per aquest tipus d’incidències i no sempre respon.

Alguns veïns, com els que viuen a prop d’un edifici d’apartaments turístics del carrer del Rosselló, asseguren que les nits d’estiu el soroll és constant. “Aquí estan tots els turistes, totes les festes i durant tot l’estiu”, explica Israel Sánchez, “i això crea molt estrès, molt enuig i molta frustració”. La residència de gent gran que hi ha al costat de l’hotel apartament afegeix que molts dies troben el pati ple de burilles i altres deixalles.

La importància de denunciar

El districte insisteix que la via per solucionar el problema és denunciar els fets. El conseller tècnic del districte, Jordi Matas, va dir en la darrera audiència pública que “la manera és perseverar, seguir trucant i, al final, aconseguir aixecar acta, que quan ve la Guàrdia Urbana, efectivament, encara hi ha soroll”.

Vigilància i públic familiar

Per la seva banda, la gerència dels apartaments del carrer del Rosselló assegura que les queixes són casos aïllats. Afirma que tenen vigilància i que els seus clients són principalment famílies, per la qual cosa les festes i el xivarri no són habituals.