Ho vinculen a altres agressions d’extrema dreta que ja ha viscut en els últims mesos i que ja havien denunciat en diverses ocasions. La manifestació ha estat convocada per l’Ateneu Popular de Sarrià a les 7 de la tarda a la plaça de la Vila de Sarrià i ha tingut el suport de diversos CDR i la CUP Capgirem Barcelona. A través de les xarxes, tots ells han afirmat la intenció de continuar combatent els atacs feixistes des de la unitat i reclamen que aquestes accions no quedin impunes.

Un total de 500 persones s’han acostat fins a la plaça de la Vila, on els responsables de l’Ateneu Popular han llegit un manifest. Posteriorment la marxa ha fet un recorregut pels carrers de Sarrià sota el lema “Fora feixistes dels nostres barris”. Just quan passaven per davant de l’ateneu, els manifestants s’han trobat amb un fort dispositiu policial que no els ha deixat continuar amb el recorregut previst fins a la plaça d’Artós, on volien llegir el manifest final. Diversos membres de l’organització han intentat parlar amb els Mossos perquè els deixessin accedir a la plaça. Els organitzadors volien acabar l’acte allà perquè els últims mesos s’ha convertit en un punt de trobada de grups d’ultradreta.

Els col·lectius que formen part de l’Ateneu Popular de Sarrià asseguren que tot i l’incendi el projecte no ha mort i buscaran altres llocs on reunir-se. A les 21 h, des de l’Ateneu Popular de Sarrià han desconvocat la manifestació. Malgrat tot, un centenar de persones han continuant una estona més concentrades davant del cordó policial, però al cap d’un quart d’hora han marxat.

Risc d’esfondrament

Les causes de l‘incendi a l’Ateneu Popular de Sarrià encara estan per determinar. De moment en l’informe provisional dels bombers de Barcelona s’assenyala que l’edifici presenta risc d’esfondrament i, per tant, s’hauria d’enderrocar. No obstant això, caldrà esperar l’anàlisi definitiva per saber si finalment es tira a terra l’immoble.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets. Des de l’Ajuntament ha condemnat l’incendi i ha assegurat que “a la ciutat no hi caben aquest tipus d’atacs”. A més a més, també ha explicat que el Consistori presentarà una denúncia als Mossos d’Esquadra quan tinguin els informes necessaris.