La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) denuncia que sis de les famílies en situació de vulnerabilitat que viuen a l’edifici del carrer d’Aragó, 477, propietat del fons d’inversió Norvet, han rebut una demanda judicial per ocupació de l’immoble. La PAH reclama a Norvet que s’assegui a negociar amb els afectats un lloguer social i anuncia que faran accions conjuntes amb les famílies afectades d’un altre edifici propietat de Norvet al Poble-sec.

La PAH demana al fons d’inversió Norvet que retiri la demanda que ha interposat contra els veïns. Asseguren que ara ja no estan sols en aquesta reclamació, i que pensen fer un front comú amb un altre dels edificis propietat d’aquest fons d’inversió al carrer de Murillo, al Pobles-ec, d’on també s’estan expulsant els inquilins. Els veïns del carrer d’Aragó, 477 asseguren que han rebut la visita d’un advocat de Norbet per oferir-los diners perquè marxessin. La Kalima, que té tres fills i ocupa un d’aquests pisos, va rebre una oferta de 3.000 euros per deixar casa seva. “Si no tens fills, te n’ofereixen 2.000”, assegura.

Actualment a l’edifici del carrer d’Aragó, 477 viuen sis famílies que van ocupar els pisos el juliol del 2017 i cinc llogaters. Tres d’aquests llogaters són de renda antiga, un altre té un contracte de lloguer que acaba de finalitzar, i també hi ha el cas d’una parella jove amb un contracte de lloguer que encara té dos anys de vigència.

L’Ajuntament va aturar el novembre del 2017 les obres en aquest edifici per evitar una possible expulsió dels veïns i perquè no disposaven de la llicència municipal corresponent. Ara fa un mes, però, alguns veïns van denunciar que sospitaven que els treballs s’havien reprès als pisos que la propietat té tancats. Els mateixos veïns també van explicar a betevé que s’havien retirat dos comptadors d’aigua de la finca i que això en podria haver inundat els pisos inferiors.