Prop de 300 persones s’han concentrat davant del Consolat del Brasil (a l’avinguda Diagonal, entre la via Augusta i la rambla de Catalunya) per protestar contra els incendis que estan cremant l’Amazònia. La mobilització ha estat convocada per diferents entitats ecologistes, com Fridays For Future o el col·lectiu Rebel·lió o Extinció.

Els concentrats han omplert la vorera muntanya de la Diagonal de pancartes demanant la protecció de l’Amazònia —que ja fa dues setmanes que està en flames— i també en contra del president del Brasil, Jair Bolsonaro. De fet, la portaveu de Rebel·lió o Extinció Barcelona, Clàudia Bosch, ha responsabilitzat Bolsonaro d’haver estovat les polítiques per protegir la selva amazònica i n’ha demanat la dimissió.

Tall a la Diagonal i carta contra el canvi climàtic

Al cap d’uns minuts de concentració davant del consolat brasiler, els manifestants han ocupat la calçada central de la Diagonal i l’han tallada, amb la supervisió dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. En paral·lel, membres de Rebel·lió o Extinció han entregat una carta al consolat per demanar “justícia climàtica per al Brasil”.

Es tracta d’una carta que també s’ha lliurat a ambaixades i consolats d’arreu del món per part del moviment ecologista. Els activistes avisen que si els països no s’esforcen prou per mitigar el canvi climàtic, seguiran amb més accions.

Fins al 15 d’agost, els incendis a l’Amazònia brasilera s’havien incrementat un 84 % en comparació amb al mateix període del 2018.