La CGT ha celebrat una manifestació en solitari aquest Primer de Maig, com fa cada any, per reivindicar millores socials i laborals per als treballadors. D’aquesta manera es desmarquen de la protesta més multitudinària convocada per CCOO i UGT. La mobilització de la CGT ha marxat des dels Jardinets de Gràcia sota el lema “La resposta és al carrer”.

500 manifestants, segons el sindicat, s’han mobilitzat en defensa dels seus drets i llibertats, de la igualtat real entre homes i dones i també en defensa del planeta. Encara amb el resultat de les eleccions generals del 2019 en ple debat polític, la CGT ha explicat que el sindicat “no té gaire confiança” en els polítics perquè tots els darrers governs que ha tingut l’Estat espanyol “han fet reformes laborals que han perjudicat els treballadors”.

Manifestació de la CGT

Fi a la precarietat laboral

El secretari de Comunicació de la CGT de Barcelona, Carlos Navarro, ha demanat al nou executiu espanyol que es posi fi a la precarietat. També exigeix que s’acabin les “discriminacions” entre els sindicats majoritaris i els minoritaris.

La protesta ha unit diversos sectors: socorristes, treballadors del metro, sanitaris, del Bicing, del sector de la metal·lúrgia… Cadascun d’aquests sectors ha portat les seves reivindicacions, però l’1 de maig, explica Navarro, ha volgut unir les reclamacions de tots aquests treballadors.