S’ha celebrat una nova edició de la Marató de Lectura de Sarrià – Sant Gervasi, la sisena, a les places del barri de Sarrià. Hi han participat 500 alumnes de primària i secundària dels nou centres públics del districte. Es tracta d’una iniciativa que vol promocionar la lectura entre els estudiants d’una manera diferent: traient els llibres de les biblioteques per llegir a les places del barri, fora dels murs de l’escola. Un projecte únic a la ciutat que fa sis anys organitzen des del Seminari de Biblioteques Escolars, el Sevei Educatiu – CRP i el districte.

Places convertides en biblioteques

Durant tot el matí els alumnes han passat per un escenari de la plaça del Consell de la Vila a llegir textos en veu alta. A la plaça de Sarrià s’hi ha fet un taller literari d’històries en moviment a càrrec de Tantàgora, on els nens han pogut triar entre 150 llibres il·lustrats i fer la seva versió de la història mitjançant construccions amb peces.

Les biblioteques públiques del districte han creat un racó de lectura i també s’hi han exposat novetats literàries i els nens també han creat un punt de llibre inspirant-se en una biblioteca.

La lectura com a plaer

Una marató que ja té sis anys i que va sorgir d’un seminari entre les biblioteques escolars dels centres educatius públics i el districte que té com a objectiu final engrescar l’alumnat perquè no vegi la lectura com un deure, sinó com un plaer.