El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, proposa un salari mínim de 1.200 euros a Barcelona i a l’àrea metropolitana. El líder socialista ha destacat que el govern de Pedro Sánchez ja ha apujat el salari mínim a tot l’estat fins als 900 euros, però considera que els barcelonins han de tenir un sou mínim més elevat perquè “aquest és el cost de vida” que han d’assumir, diu, les famílies.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions municipals del 2019 | Últimes notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En la manifestació del Primer de Maig, Jaume Collboni s’ha compromès a impulsar un pacte contra la precarietat laboral si és alcalde de Barcelona després de les eleccions municipals del 2019. A banda d’apujar el salari mínim, Collboni també ha anunciat que implicarà la Guàrdia Urbana en la lluita contra aquesta precarietat, coordinant i donant suport a les tasques d’Inspecció de Treball.

L’alcaldable socialista ha destacat que enguany se celebra el centenari de la jornada laboral de vuit hores i ha destacat la tasca dels “sindicats de classe” per garantir les condicions de vida dels treballadors.

Altres partits presents en el Primer de Maig

La manifestació del Primer de Maig ha comptat amb la representació de diversos partits polítics. A banda de l’alcaldable del PSC han participat en les reivindicacions laborals el president del Parlament, Roger Torrent (ERC); el candidat de Catalunya en Comú – Podem a les eleccions europees, Ernest Urtasun, i el diputat de Junts per Catalunya Toni Morral. Estava previst que l’alcaldessa, Ada Colau, assistís a la mobilització, però finalment ho ha declinat “per motius personals”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona: totes les llistes” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]