El candidat a les municipals per Esquerra Republicana de Catalunya, Ernest Maragall, ha denunciat l’absència de l’exconsellera de Treball Dolors Bassa en un acte pel Primer de Maig. Maragall ha recordat que “la Dolors no hi és i la repressió segueix”, però s’ha mostrat esperançat en els resultats de les eleccions del 28-A. En aquest sentit, Maragall ha explicat que “hi ha un risc que ens acostumem a la repressió, però els resultats de diumenge diuen afortunadament que no és així”.

Maragall ha volgut recuperar les paraules del també empresonat Oriol Junqueras per reclamar que “hem de persistir, hem de mantenir ben viva la flama de la dignitat i la llibertat”.

L’alcaldable també ha fet referència a les eleccions municipals de maig i ha expressat que “ara ens toca conquerir la república des de baix, des dels ajuntaments” i que ho faran amb més convicció i exigència després del bon resultat d’ERC a Catalunya diumenge a les urnes.

Homenatge a Francesc Layret

A l’acte del Dia del Treball s’ha recordat també el polític i advocat català Francesc Layret. Maragall ha recalcat que “estem obligats a estar a l’altura d’aquell Layret que avui homenatgem”.