La Guàrdia Urbana ha detingut aquest dimarts sis aficionats del Liverpool, que han provocat aldarulls a la plaça Reial durant una trobada d’aficionats anglesos en la jornada prèvia al partit de semifinals de Lliga de Campions en què s’enfrontaran al Futbol Club Barcelona. Alguns dels aficionats, segons l’Ajuntament, han llençat objectes als agents i han acabat detinguts. Mentre ha durat el dispositiu, s’ha restringit el trànsit a la Rambla tant de pujada com de baixada. Posteriorment, els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de l’acompanyament dels aficionats pel barri Gòtic.

En paral·lel, la Guàrdia Urbana ha decomissat 3.000 llaunes de cervesa destinades a la venda ambulant dels entorns de la plaça Reial, tant a venedors ambulants com en un magatzem que presumptament els abastia.

Els aficionats denuncien una actuació “innecessària”

Un dels comptes d’aficionats del Liverpool, The Reds Network, ha denunciat que l’actuació de la policia ha estat injustificada i assegura que s’ha produït contra “fans que es retiraven”. I afirmen que nombrosos aficionats ho han gravat en vídeo. “Els aficionats del Liverpool cantant i bevent al lloc de reunió designat a plaça Reial. La policia espanyola hi ha aparegut i ha començat a colpejar els fans que es retiraven. No n’hi ha necessitat en absolut. Un munt d’aficionats ho gravaven, espero que les imatges mostrin la veritat. RT si us plau”, han penjat a Twitter.