Els socorristes de les platges de Barcelona treballaran des de torres de vigilància en lloc de cadires a partir del 2020. Aquest és l’acord al qual ha arribat el sindicat de la CGT amb l’Ajuntament després d’anys de queixes i reivindicacions dels treballadors.

El comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha explicat que aquest estiu es col·locarà una torre a la platja de Sant Miquel com a prova pilot i, si funciona, serà el model que s’instal·larà a tot el litoral de la capital catalana. Si no funciona, el consistori provarà una altra torre però amb el compromís que l’estiu del 2020 s’hagin substituït tots els llocs de vigilància.

“Hi ha el compromís que el 2020 estaran canviats tots els llocs de vigilància i seran d’una estructura de màxima seguretat i amb bones condicions per als vigilants de les platges.”

Els socorristes han celebrat l’acord i a través de Twitter han penjat fotografies en què es pot observar, a l’esquerra, les cadires on treballen actualment i, a la dreta, un model de torre de vigilància. A Barcelona, però, encara és una incògnita quin aspecte tindran. El president de la secció sindical de la CGT, Salvador Zettelmann, ha explicat a betevé que els treballadors formaran part de la comissió encarregada de dissenyar la nova estructura.

Abans d’aquest acord per incorporar torres de vigilància, l’AMB havia previst provar un nou prototip de cadira però els treballadors ja l’havien rebutjat perquè, tot i les millores en l’estructura, seguien molt exposats als rajos del sol. De fet, una de les seves reclamacions és substituir al més aviat possible les cadires on treballen actualment perquè és el mateix model de fa 30 anys, el qual denuncien que ha quedat obsolet.