Un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la manifestació en solidaritat amb Palestina d’aquest dissabte a la tarda. Diverses entitats i organitzacions han convocat una protesta a la rambla del Raval, que ha acabat al carrer de Mallorca, al davant de la delegació del Govern espanyol. Sota el lema “Solidaritat amb Palestina, contra el genocidi israelià”, els organitzadors han denunciat la inacció de la comunitat internacional i del Govern espanyol pel que consideren crims de guerra.

Durant la protesta s’han sentit consignes contra Israel, a qui acusen de ser un “assassí del poble palestí” i reclamen que s’aturin els bombardejos.

Durant el recorregut, els manifestants s’han aturat davant d’alguns establiments comercials del centre de la ciutat, als quals acusen de “donar suport a Israel”. Ho han fet, per exemple, davant de l’Starbucks i també del restaurant McDonald’s. Els mateixos manifestants han fet una cadena al voltant d’aquests comerços per evitar incidents.

La protesta es produeix quan aquest mateix dissabte Israel ha tornat a donar un ultimàtum de tres hores a la població per abandonar el nord de la Franja de Gaza. Aquí es calcula que encara hi haurien entre 350.000 i 400.000 civils.

Anuncien noves protestes

Les entitats ja anuncien noves mobilitzacions les pròximes setmanes. La més propera, el dissabte 11 de novembre, tot i que encara s’ha de confirmar hora i lloc.

Protestes a Barcelona les darreres setmanes

Des que van començar els bombardejos sobre Gaza per part del govern d’Israel, com a resposta a l’atac terrorista de Hamas, les protestes en suport al poble palestí s’han repetit arreu del món. A Barcelona, la més nombrosa va ser fa dues setmanes, quan van sortir al carrer gairebé 20.000 persones. Diumenge, més d’un miler de manifestants van reclamar aturar els atacs durant una concentració a la plaça de Sant Jaume.