Més de 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 6.000, segons els organitzadors, han participat en la concentració que s’ha fet aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume en solidaritat amb Gaza. El moment clau ha estat quan un grup d’infants ha pintat un ‘Guernica’ amb els colors de la bandera palestina. A través de la icònica imatge antibèl·lica de Pablo Picasso, els assistents han volgut condemnar la guerra a Gaza i l’acció militar israeliana.

Es tracta d’una protesta convocada per la Comunitat Palestina de Catalunya i que s’ha repetit a 55 poblacions catalanes per mostrar el rebuig als bombardejos a Gaza amb els lemes “No és una guerra, és un genocidi”. A la concentració hi ha assistit també l’exalcaldessa Ada Colau.

mani Palestina Sant Jaume

Des de la comunitat palestina asseguren que “aquests dies Israel ja ha assassinat més de 7.700 persones a Gaza, de les quals 3.595 són infants”. Per això, consideren “una vergonya que aquells qui governin continuïn justificant el genocidi”.

Una setmana després de la manifestació multitudinària

La protesta d’aquest diumenge es produeix només una setmana després de la manifestació multitudinària que va aplegar 19.000 persones a Barcelona. La marxa unitària va convocar més de 300 entitats amb el lema “Aturem el genocidi a Palestina”. Els manifestants van reclamar la intervenció de la comunitat internacional per exigir a Israel un alto el foc immediat.

La mobilització a Sant Jaume que ha coincidit amb una altra acció simbòlica de la comunitat jueva a Barcelona. Mig miler de persones s’han concentrat als Jardinets de Gràcia per demanar l’alliberament dels ostatges retinguts per Hamas i han col·locat desenes de sabates al terra per recordar-los.