La Guàrdia Urbana ha detingut aquesta matinada un home sospitós de cremar i provocar danys en 21 contenidors en una sola nit als districtes de l’Eixample i Sant Martí. Al detingut també se li atribueixen danys en una entitat bancària i a set vehicles.

Segons fonts municipals la detenció ha passat aquesta matinada, cap a les 4.30 h, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana ha detectat fum en un dels punts i han enxampat “in fraganti” el sospitós. A sobre hi portava alcohol, aerosol i encenedors. Alguns dels contenidors només han quedat danyats i d’altres estan del tot malmesos. Les mateixes fonts indiquen que el detingut ha actuat a 10 emplaçaments diferents. Un d’aquests punts ha estat el carrer d’Independència, a la cruïlla amb el carrer dels Enamorats, segons alguns testimonis. Aquest matí, els operaris han retirat els contenidors malmesos.

Un altre detingut a l’octubre

La crema de contenidors no és un fet aïllat a la ciutat. Fa poques setmanes, el 16 d’octubre, la policia va detenir el sospitós d’haver provocat danys en contenidors de Sant Martí. Al juliol, la Guàrdia Urbana també va detenir un altre home, acusat d’haver cremat desenes de contenidors i motos. En aquest cas, va actuar al districte de l’Eixample.

El juliol del 2022, la Guàrdia Urbana buscava dos presumptes piròmans per haver cremat diversos vehicles i contenidors al barri de la Guineueta. Un any abans, l’octubre del 2021, la policia va detenir un home de 27 anys per haver provocat set incendis en una única nit a Sant Andreu.