Una vintena de persones han participat en una ruta per la Trinitat Vella. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el projecte “L’altra ciutat: un retrat de la Barcelona menys coneguda“, en què han estat els mateixos veïns del barri els que han fet d’amfitrions. Lluny de les habituals rutes turístiques, el recorregut no vol descobrir cap monument o edifici històric, sinó compartir amb altres barcelonins la vida veïnal que es fa, eminentment, al carrer.

El punt de partida del recorregut ha estat a la parada de metro. Per als veïns del districte de Sant Andreu és un punt de pas ben habitual, però no per molts de Sarrià, que mai hi havien passat: “M’ha impressionat, és una estació que està molt bé”, ha dit la Rocío, una de les participants. Després de passar pel parc de la Trinitat Vella, punt de trobada per a molts veïns i on sovint es practica esport, han enfilat carrer amunt fins arribar a la mesquita de la Pau. Per a alguns ha estat el primer cop.

La idea és que els veïns de Sarrià coneguin la Trinitat Vella. Que els veïns de les zones altes o més cèntriques coneguin els barris de la perifèria o els més oblidats”
Dani Ruiz, veí de la Trinitat Vella

Visita a una mesquita

Després de treure’s les sabates i gaudir d’un bon te, Mohamed Chair, president de l’Associació Amics de la Mesquita La Pau, els ha rebut i els ha explicat els seus costums. Envoltats de lectures sagrades, molts musulmans del barri hi van sempre que poden per resar cinc cops al dia. Des dels anys 90, és un punt de trobada per a la comunitat musulmana.

Un barri desconegut per a molts sarrianencs

Alguns dels participants en aquesta ruta mai no havien caminat per la Trinitat Vella. “No tenia ni idea d’on era el barri, hi havia passat per l’autopista“, admet la Rocío. Tot i això, assegura que li ha agradat molt i li ha sorprès la magnitud d’algunes places. Una veïna seva, la Montse, només hi havia estat un cop, al parc de la Trinitat Vella, amb motiu de les festes de la Mercè. “És un barri ampli, hi ha molta diversitat i molt d’associacionisme. Trobo que és molt interessant perquè la gent reivindica els seus drets. Tot el que tenen i han aconseguit és gràcies a la participació dels veïns”, reflexiona.

El punt final del projecte arribarà amb una taula rodona al Centre Cívic de Sarrià, on es mantindrà l’exposició fins al desembre. Durant la ruta, també han pogut gaudir d’algunes de les fotografies històriques i comentar-les.