La conselleria d’Interior ha autoritzat el tall de la Meridiana com una manifestació. Ho han confirmat a betevé fonts d’Interior, que apunten que ara “es garanteix el dret a manifestació” a diferència dels dies anteriors, en què no existia cap convocatòria comunicada a les autoritats.

És per aquest motiu que la presència policial es limita ara, segons han explicat les mateixes fonts, a la regulació de trànsit que fa la Guàrdia Urbana, tot i que els Mossos d’Esquadra podrien actuar en cas que s’hi produeixin aldarulls. Aquest fet pot explicar que des de dissabte, dia en què sembla que es va produir la primera autorització, no hi hagués presència dels Mossos d’Esquadra. En les últimes setmanes era habitual la presència d’agents, fins i tot de la Brigada Mòbil, que havien accentuat l’actuació per impedir el tall i per identificar i detenir els manifestants que el duien a terme.

La notificació d’aquesta manifestació, segons el departament d’Interior, l’han fet l’Assemblea Nacional i Òmnium Cultural, tot i que aquesta última s’ha desmarcat. Ara bé, no tothom hi està d’acord. De fet, diumenge durant una assemblea, els manifestants van decidir que les entitats sobiranistes no intervinguin en l’acció que fan diàriament des de fa gairebé dos mesos i que té el suport dels CDR de la Sagrera, Navas i el Congrés i els Indians.

Per alguns, aquesta mobilització diària és una “reivindicació popular” que no capitanegen cap entitat ni cap partit polític i, per això, estan en contra que les entitats sobiranistes hagin mogut fitxa. Per d’altres, el fet que el tall estigui comunicat i, per tant, sigui legal els dona seguretat després d’haver viscut alguns episodis de tensió amb els antidisturbis dels Mossos d’Esquadra.

Adeu als passos de vianants

El centenar de manifestants que aquest dilluns han participat en el tall 57 d’aquesta artèria de la ciutat no han fet pas servir els passos de vianants com en dies anteriors, una alternativa utilitzada en aquells dies que la policia ha impedit la protesta, sinó que han fet un tall integral de l’avinguda, des del tronc central. La Guàrdia Urbana, com ha fet en algun moment d’aquestes 57 nits, ha desviat el trànsit pels carrers adjacents.