Jordi Sànchez en l'últim torn de paraula al judici del

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, de moment no sortirà de la presó de Lledoners de permís. Tal com ha anunciat ell mateix a través de Twitter, “per motius d’agenda familiar” no gaudirà del primer permís penitenciari concedit pel Servei de Classificació― abans del proper dissabte 25 de gener. 

En canvi, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ja està complint el permís. Va sortir de Lledoners aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre i estarà 48 hores en llibertat provisional fins dissabte, 18 de gener, quan haurà de presentar-se puntualment a la presó per tornar a ingressar-hi.

Tots dos estan condemnats a nou anys de presó per sedició per la sentència del procés. De moment, ja han complert una quarta part de la pena.

Sànchez demana un permís de tres dies

Paral·lelament, Jordi Sànchez ha demanat el segon permís penitenciari a la presó de Lledoners. En aquest cas, és de tres dies, és a dir,  de 72 hores. La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha acordat la proposta de l’expresident de l’ANC i l’ha enviada al Jutjat de Vigilància Penitenciària ja que, a diferència del primer permís, supera les 48 hores i aquests casos els valida el jutge.

Per tant, ara cal que el jutjat ho resolgui. La Fiscalia de Vigilància Penitenciària hi podria presentar recurs.