Manifestació ANC 6 desembre 2022

(ACN) Una seixantena d’entitats s’han adherit a la manifestació de l’ANC del 6 de desembre del 2022 a Barcelona en contra de la reforma del delicte de sedició. L’Assemblea Nacional Catalana creu que el nou tipus penal de desordres públics agreujats és un “atac directe” als drets fonamentals de llibertat d’expressió i manifestació. Entre les agrupacions que hi seran hi ha el CDR Nacional, Debat Constituent, la JNC, el Col·lectiu Primer d’Octubre, Meridiana Resisteix, Som Intersindical i Solidaritat Catalana per la Independència.

Tot i això, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha afirmat aquest dilluns en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que aquesta entitat “no contribuirà a la confrontació entre diferents agents del moviment independentista i a fer antipolítica”.

L’ANC fa una crida a defensar el dret de protesta

L’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a defensar el dret de protesta: “Aquest 6 de desembre cal que tothom surti al carrer. Cap demòcrata pot avalar ni pactar amb l’Estat espanyol un agreujament de la repressió contra les mobilitzacions i accions que ha protagonitzat i que protagonitzarà l’independentisme fins a assolir la nostra llibertat”, afirmen.

L’acte polític de la mobilització de dimarts estarà presentat per Albano Dante Fachín i comptarà també amb la participació de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, la FNEC, la Plataforma Antirrepressiva de Barcelona i Ponent i la presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, entre d’altres. L’ANC afirma que de moment hi ha 25 autocars confirmats.