Per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, diverses entitats s’han sumat a una manifestació a Barcelona el 25-N. Sota el lema “Fúria feminista contra les violències masclistes”, la mobilització ha arrencat a les 18.30 h a la cruïlla del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal i ha començat a baixar pel passeig de Gràcia, en direcció a la plaça de Catalunya. La marxa ha estat organitzada per l’entitat Novembre Feminista amb el suport d’altres associacions.

Durant la manifestació s’han dut a terme diverses actuacions musicals, com per exemple batucades, que han acompanyat la marxa durant el seu recorregut. Nombroses pancartes demanaven, entre altres coses “Prou agressions contra les dones”. Amb lemes com “La nit és nostra, cap agressió sense resposta” o “Si toquen a una, ens toquen a toques”, milers de participants, 3.000 segons la Guàrdia Urbana, han avançat, amb un ambient festiu, pel passeig de Gràcia. “Hi ha una part de la societat que diu que les feministes veiem violència a tot arreu. No és que la veiem, és que hi ha violència a tot arreu”, ha explicat l’actriu i monologuista Pamela Palenciano, una de les convocants.

Hi ha una part de la societat que diu que les feministes veiem violència a tot arreu. No és que la veiem, és que hi ha violència a tot arreu
Pamela Palenciano, convocant

Contra els diferents tipus de violències masclistes

Un cop han arribat a la plaça de Catalunya, les participants han pogut gaudir d’una actuació musical. Posteriorment, s’ha llegit un manifest per reivindicar, diuen, la “manca de compromís per part de les institucions”. Un dels principals objectius de la protesta és el de denunciar els diferents tipus de violències que pateixen les dones, però volen reclamar també a les administracions canvis en la prevenció, l’acompanyament i la recuperació de les dones que hagin patit violència masclista. Les diverses entitats feministes convocants demanen als polítics “un compromís real, que es transformi en polítiques reals”.