manifestacio 25 novembre 2023 barcelona 25-n

Novembre Feminista ha convocat una manifestació el 25 de novembre del 2023 a Barcelona amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. L’entitat fa una crida a participar en la protesta per denunciar les violències masclistes i reivindicar la força de les dones, les lesbianes i les trans. A més, les organitzadores conviden a una revolta permanent per desmuntar el sistema heteropatriarcal, capitalista i racista.

A continuació t’expliquem tot el que has de saber sobre la manifestació del 25 de novembre del 2023 a Barcelona. Es tracta d’una guia que estarà en constant actualització fins al dia de la mobilització amb el recorregut, els horaris i més detalls. Per ara, no hi ha convocada cap vaga aquest dia.

Manifestació del 25-N a Barcelona: horari i recorregut

Sota el lema “S’ha acabat, ens volem juntes, diverses, vives, lliures i rebels”, la manifestació del 25-N a Barcelona arrencarà a les 18.30 h a la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal. De moment, les organitzadores no han confirmat el recorregut exacte que seguirà la protesta. Tan bon punt ho facin, actualitzarem aquesta mateixa pàgina web.

Sí que s’ha confirmat que, abans de la gran mobilització de les 18.30 h, hi haurà una columna des de la plaça de Sants que anirà cap als Jardinets de Gràcia. Aquesta columna sortirà sobre les 17 h.

Què reclama la manifestació del 25 de novembre?

Novembre Feminista fa una crida a les dones a sortir al carrer per reclamar polítiques públiques i recursos per protegir les víctimes de les violències masclistes que el sistema judicial incorpori perspectiva de gènere o la implementació de l’educació sexual al currículum escolar.

Entre d’altres, també reclama la derogació de la llei d’estrangeria, que considera institucional i masclista, o que els mitjans de comunicació es facin càrrec de la seva responsabilitat social i tractin les violències de gènere amb experts o activistes en aquesta matèria.

Mocadors palestins en la protesta del 25-N

Recentment, les entitats convocants han fet una crida a assistir a la protesta al centre de Barcelona amb un mocador palestí, amb l’objectiu de mostrar “solidaritat amb les dones de Gaza i Cisjordània“. Afirmen que cal estar al costat de les dones palestines “compartint el seu dolor davant la pèrdua de vides de familiars i sobretot de les seves filles i fills”.

En aquest sentit, també demanen dur aquest símbol per protestar contra “la violència patriarcal en aquest genocidi”.

Manifestació nocturna el 24 de novembre

A banda de la gran mobilització del 25-N, un dia abans, divendres, 24 de novembre, entitats feministes han convocat una manifestació nocturna “contra la violència masclista sistèmica” i en defensa del feminisme “com a esperança de vida”. La convocatòria s’ha fet a les 19.30 h a la plaça d’en Joanic.