activitats 25 novembre barcelona

Aquí tens una guia completa amb les activitats el 25 de novembre a Barcelona. Hi ha diverses propostes als barris i districtes de la ciutat amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones aquest 25-N, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre aquesta jornada i sobre la violència de gènere. Algunes activitats es fan el mateix 25 de novembre i d’altres, durant dies anteriors. Et fem la llista d’activitats del 25-N per districtes.Activitats el 25 de novembre: programa per districtes

Ciutat Vella, 25 de novembre

12 h: l’acte central tindrà lloc davant del Centre Cívic de la Barceloneta el mateix 25 de novembre, a partir de les 12 h. El veïnat podrà gaudir d’un extracte d’’Etéreas’, la peça de dansa contemporània i danses urbanes de la Cia. Kiko López.

12.30 h: lectura del manifest i un minut de silenci en record de les dones assassinades.


Eixample, 24 de novembre

17.30 h: l’acte central serà divendres, 24 de novembre, al barri de la Dreta de l’Eixample, a la Sala de Plens de la seu del districte:

-Parlaments institucionals.
-Lectura d’un manifest per part del Consell de les Dones de l’Eixample.
-Actuació musical a càrrec de l’alumnat del Conservatori Municipal de Música.

18.45 h: s’inaugurarà l’exposició “Eixamplem identitats”, al Mercat de la Concepció, una mostra de les creacions artístiques en prevenció de les violències masclistes fetes per l’alumnat de centres educatius de la Xarxa d’Escoles per la Igualtat i la Diversitat de l’Eixample.Sants-Montjuïc, 23 de novembre

18.30 h: l’acte central serà dijous, 23 de novembre, i consistirà en un espectacle de denúncia titulat ‘Dones sense veu’, sobre les violències viscudes per dones grans al llarg de la vida. Tindrà lloc al Saló de Plens de la seu del Districte.

La programació del districte de Sants-Montjuïc inclou més de vint activitats durant tot el mes.


Les Corts | 24 de novembre

18 h: l’acte central serà divendres 24 de novembre, a les 18 h. S’han organitzat cinc marxes simultànies, amb cinc punts de sortida diferents, contra les violències masclistes. Totes les marxes acabaran a la plaça Comas.

-Centre Cívic Joan Oliver
-Centre Cívic Can Deu
-Centre Cívic Trias i Peitx
-Biblioteca Montserrat Abelló
-Espai Jove Ca La PanarraSarrià – Sant Gervasi | 24 de novembre

19.30 h: l’acte central de Sarrià – Sant Gervasi serà divendres 24 de novembre amb el recital ‘This Poem is Not Consent’, conduït per la poeta barcelonina Sònia Moll: una lectura per donar veu a la lluita quotidiana. Tindrà lloc al Centre Cívic Pere Pruna.


Gràcia | 24 de novembre

19 h: l’acte central tindrà lloc el 24 de novembre a la plaça de la Virreina.

-19 h: actuació de Kdansa que amb dansa Jazz fa una proposta que representa l’alliberament del patriarcat i l’empoderament de la dona | Lectura del manifest per la Comissió Feminista dels Castellers de la Vila de Gràcia.

-22 h: actuació ‘Estimar és de Valent’, trobada musical i poètica amb Laura Socaixina i Olza Olzeta | actuació de la cantautora Alba Luz, amb influències del flamenc, el jazz i la cançó protesta.


Horta-Guinardó | 24 de novembre

17.45 h: l’acte central tindrà lloc, al jardí de la Biblioteca Horta – Can Mariner, el divendres 24 de novembre, a les 17.45 hores.Nou Barris | 24 de novembre

18 h: l’acte central a Nou Barris és divendres 24 de novembre, a partir de les 18 h, a l’Ateneu Bóbila, a la plaça de Sóller.

-Lectura del manifest contra la violència vers les dones.
-Projecció d’una part del documental ¡Descendents’.
-Taula rodona: “Barcelona, antimasclista i antiracista”
-Marxa “Ens volem vives!” i batucada. Voltants de la plaça Sóller


Sant Andreu | 23 de novembre

19 h: l’acte central del 25N a Sant Andreu serà el 23 de novembre, a les 19 hores, entre la plaça de la Trinitat i l’olivera de la biblioteca.

-Parlaments institucionals.
-Actuació de dansa de Bollywood per denunciar la violència contra les dones.
-Lectura d’un manifest, concert de la Coral Performance Metoo i encesa d’espelmes al voltant de l’olivera.


Sant Martí | 21 de novembre

18 h: l’acte central serà a la Seu del Districte de Sant Martí (pl. Valentí Almirall, 1). Un acte inspirat en l’exposició ‘Dones supervivents’. S’hi projectarà el documental ‘Tres històries lliures de masclisme’que donarà pas a una lectura dramatitzada, un debat i una actuació musical.