Una persona atesa per Sanitaris per la República

El col·lectiu de defensa dels drets humans Irídia ha denunciat en un comunicat casos de mala praxi en l’actuació policial durant les protestes per la sentència d’aquest dilluns a l’aeroport i a la Via Laietana. Un equip d’observadors sobre el terreny amb el nom SomDefensores (que inclou Irídia i altres entitats) ha comptabilitzat 29 casos de lesions durant les protestes a causa d’aquestes actuacions policials “irregulars”.

Set ferits per projectils i cinc per cops de porra al cap

D’aquests 29 lesionats durant les càrregues d’aquest dilluns, Irídia assegura que sis van rebre l’impacte de projectils de foam. A més, un jove ha perdut la visió d’un ull. En aquest cas, el col·lectiu investiga si va ser a causa d’una pilota de goma de la Policia Nacional o un projectil de foam dels Mossos d’Esquadra.

També constaten que cinc persones van rebre cops de porra al cap, una actuació prohibida en els protocols policials per la seva perillositat. 16 manifestants més van ser ferits en altres parts del cos. Entre aquests, el més greu ha patit lesions als testicles.

11 periodistes agredits

Els observadors de SomDefensores també denuncien que 11 periodistes acreditats i identificats van ser agredits pels cossos policials.