La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra estan fent diverses càrregues contra els manifestants al passeig de Gràcia. Els incidents han començat quan els protestants han intentat acostar-se a la Delegació del Govern espanyol pel carrer de Mallorca, on hi havia convocada una concentració d’Òmnium i l’ANC contra la sentència del procés. De moment els enfrontaments han provocat tres atencions del SEM i tres detencions per atemptat a agents de l’autoritat. Els protestants han improvisat barricades amb contenidors, caixes de cartró i tot tipus de mobiliari urbà, inclòs material de terrasses de bars i restaurants, i han calat foc en diversos punts.

Els bombers han actuat per extingir alguns incendis i en altres punts han estat els veïns els que han començat a apagar-los.

Des de les vuit del vespre la tensió no ha parat de créixer per moments, i els protestants han intentat, diverses vegades, tirar a terra les tanques que han instal·lat els agents antidisturbis per impedir el pas de la gent fins a la Delegació del Govern. Els manifestants han llançat diversos objectes contra els policies, sobretot ampolles i almenys una bengala. També han cridat consignes com “A por ellos” o “Els carrers seran sempre nostres”. Els policies han disparat diverses salves.

La Policia Nacional ha fet un ampli dispositiu de seguretat que ha provocat talls de trànsit als carrers de Mallorca, de Pau Claris, del Bruc i de Roger de Llúria i finalment, també, el passeig de Gràcia.

Els Mossos han recomanat a la ciutadania no acostar-se a la Dreta de l’Eixample, explicant que els responsables dels disturbis eren un “grup de violents, la majoria amb la cara tapada”.