La plataforma animalista, integrada per col·lectius com SOS Galgos i el PACMA, demana una llei de protecció animal que posi fi a l’ús de gossos de caça, pel maltractament que pateixen aquests animals. El moviment contra el maltractament dels llebrers i altres races aspira a canviar la legislació de l’activitat cinegètica per prohibir l’ús d’aquests animals com a simples objectes, i demanen posar fi al patiment i el maltractament animal en general. La protesta se celebra cada mes de febrer i octubre coincidint amb la finalització de la temporada de caça.

La marxa ha començat al voltant de les 12 h a la plaça de Catalunya i ha baixat per la Rambla fins a Colom. Abans de començar s’ha fet una recollida de signatures, organitzada per la Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA). En acabar, la portaveu de NAC, Cristina Barberà, juntament amb la de SOS Galgos, Anna Clements, han llegit un manifest. La majoria d’assistents, al voltant de mig miler, anaven acompanyats de gossos, quasi tots llebrers, tot i que també n’hi havia d’altres races. Els manifestants portaven diferents pancartes amb frases com “La caça els mata”, “En defensa dels animals” o “Caçar és assassinar” i cridaven lemes com “Galgos de casa, no de caza” o “No al maltractament animal“.

Manifestants a la Rambla de Canaletas

Espanya és l’únic país de la Unió Europea on es permet la caça amb gossos. Hi ha uns 190.000 caçadors amb llebrer federats i mig milió de gossos registrats per caçar. No obstant això, els membres del grup animalista asseguren que aquestes dades són infinitament menors a la realitat, ja que existeixen tot un seguit d’instal·lacions per ensinistrar i guardar aquests gossos que tenen molts més clients. És per això que exigeixen l’aprovació d’una llei estatal de protecció animal que eradiqui el maltractament.