A la carxofera no li van bé les glaçades severes ni les altes humitats. És per això que l’estrany hivern que està fent enguany ha jugat a favor d’una gran producció de carxofes. En Pere Miquel, de Cal Neguit, explica que, habitualment, la temporada de carxofa comença al novembre i en els mesos de desembre i gener acostuma a frenar-se, coincidint amb les gelades. El millor moment de la temporada és cap al febrer i al març. A Catalunya, destaquen els cultius del delta del Llobregat i del delta de l’Ebre.

Com triar una bona carxofa?

A la secció de ‘Meteocook’ del “BTV Méteo” a Barcelona FM, en Pere Miquel ha desmitificat que el clotet de les carxofes sigui una bona referència a l’hora de triar-les. La funció d’aquest forat és recollir la humitat, per tant, les carxofes el tenen a principi de temporada. Per això recomana fixar-se en el so que fan aquestes hortalisses quan es premen.

La carxofa frena l’acumulació excessiva de partícules grasses al cos. A més, ajuda a eliminar líquids, toxines i àcid úric.