Quasi totes les rues de Carnaval arrenquen aquest dissabte entre les 18.30 i les 19 h, però la del Putxet és matinera i comença a les 10 h. També es fan al matí, a les 11 h, la rua de Sant Andreu i la del Congrés i els Indians. A Nou Barris, la rua aglutina comparses vingudes de diversos veïnats i arriba a les 20 h a la plaça d’Ángel Pestaña, a la Prosperitat, on el gran Patxangòdrom servirà com a acte de cloenda a les activitats del dia.

A banda de la rauxa, les rues de Carnaval tindran afectacions al trànsit de vehicles rodats. A tothom qui hagi de desplaçar-se en transport públic, TMB recomana l’ús del metro, ja que una setantena de línies d’autobús modificaran o limitaran el seu recorregut. Pel que fa al transport privat, artèries importants de la ciutat com el carrer de Sants (dissabte, de 16h a 20h), la Travessera de les Corts (dissabte, de 16h a 20h) o la Via Laietana (diumenge, de 16h a 21h) restringiran el pas a turismes i motocicletes.

Més celebracions, a banda de les rues

L’acte central del Carnaval de Barcelona és diumenge. Es tracta de la Taronjada, que tindrà lloc davant d’El Born Centre Cultural. Les activitats comencen a les 16.30 h a la mateixa plaça amb el Primer Sarau, un ball a ritme de swing. Seguidament, a les 17 h sortirà del Mercat de Santa Caterina la gran Cavalcada de la reina Belluga, amb la presència dels set ambaixadors de la ciutat que aniran en carrosses i acompanyats amb música, cortesans, malabars i saltimbanquis de la Terra dels Poca-Soltes. La reina Belluga farà la cavalcada damunt d’una moto gegant.

El següent acte de la Taronjada és la Batalla Campal. D’entrada s’hi farà la flaixmob i després es donarà inici a la batalla amb un munt de confeti i globus de color taronja que intentaran emular les taronjades que es feien al segle XIV a  Barcelona, amb taronges de veritat. A les 18.30 h començarà el Ball de Màscares al ritme del grup The Mortimers.

Per donar el darrer adéu al Carnaval, Dimecres de Cendra se celebra l’Enterro de la sardina. A Barcelona es farà una gimcana. A més, a Sant Martí, Sants-Montjuïc i Nou Barris, hi haurà seguicis fúnebres i satírics organitzats per entitats i escoles.