A l’Observatori Fabra, l’estació automàtica del Servei Meteorològic de Catalunya ha recollit la nit passada 1,1 litres per metre quadrat, però el pluviòmetre de l’observatori ha arribat fins a 1,3 litres. Des del 3 de novembre no havia plogut cap dia més d’un litre per metre quadrat. Aquesta sequera no ha arribat a generar problemes d’abastiment d’aigua, atès que els embassaments, al 70% de la seva capacitat, tenen prou aigua per abastir Catalunya durant un any. Però sí que ha fet que l’ambient i els carrers estiguin una mica més bruts, perquè els equips de neteja no han comptat amb l’ajuda de la pluja natural.

Fins ara la ratxa de dies més llarga sense ploure com a mínim un litre a la ciutat era la del 1928. En aquella ocasió, entre el 22 de maig i el 14 d’agost no hi va haver cap dia que s’acumulés un litre de pluja. Van ser, en total, 85 dies. El 27 de gener passat vam superar aquella ratxa i, per tant, els 95 dies sencers sense més d’un litre d’aigua comptabilitzats fins avui al Fabra suposen el rècord absolut de la sèrie iniciada l’any 1914.

Cal recordar, però, que la sequera del 1928 va tenir una dinàmica similar a la d’enguany. En aquella ocasió, el dia 14 d’agost va caure un litre exacte. Així es va tallar la ratxa eixuta. Si el llindar establert fos de més d’un litre, la ratxa seca del 1928 s’hauria allargat durant 108 dies.