NÚRIA PARLÓN, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet "No podemos concebir que la prostitución sea un empleo en precario como lo son otros empleos a precario que lamentablemente tienen hombres inmigrantes en paisos ricos."

Abans de la jornada, una seixantena de persones s’han reunit a l’exterior del Palau per exposar a la ciutadania aquest problema. Algunes dones s’han vestit amb codis de barres gegants, com si fossin un producte a la venda, per denunciar el que viuen les víctimes de l’explotació sexual.

La jornada ha comptat amb la participació de les alcaldesses de l’Hospitalet i Santa Coloma, Núria Marin i Núria Parlón. Aquests municipis veïns ja formen part de la xarxa iniciada el novembre de 2015 a l’Ajuntament de Zamora, governat per IU. “No podem concebre que la prostitució sigui una feina en precari, com ho són altres feines precàries que lamentablement tenen els homes immigrants als països rics”, ha proclamant Parlón.

L’alcaldessa de l’Hospitalet ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que no tiri endavant amb la proposta de regular l’exercici de la prostitució, presentada pel Grup Municipal de Ciutadans. Consideren que això degradaria encara més la vida de les persones migrades que tenen la necessitat de prostituir-se.

Al debat s’ha analitzat la situació actual del tràfic de dones i nenes per a l’explotació sexual, alhora que ha servit per impulsar a Catalunya la xarxa de municipis lliures d’aquesta pràctica. Calculen que cada any 45.000 dones i nenes en són víctimes de l’explotació sexual a Espanya.