El Festival de Màgia Jove de Barcelona, el Màgicus, compleix 10 anys aquesta tardor. Per això, estan preparant una edició especial. De moment, treballen en un nou logotip i han volgut acostar la màgia al casal d’estiu d’Experimentem amb l’ART. Aquesta entitat artística de Gràcia participarà amb el Màgicus donant vida a 30 conills de cartó que es podran veure a l’octubre als aparadors de les botigues del carrer Gran de Gràcia.

El Màgicus compleix 10 anys

El festival Màgicus va néixer fa 10 anys als Lluïsos de Gràcia amb l’objectiu de fomentar que els joves mags de 14 a 20 anys tinguessin un espai on desenvolupar-se. El festival ha anat creixent i ha acollit més de 100 mags durant aquests anys. Aquest és el cas de Gerard Fernández que, amb 10 anys, va decidir que volia ser mag després de veure un espectacle pel seu aniversari. Des de llavors, és el Mag Ferbuch i explica que el Màgicus li ha obert les portes a “relacionar-se amb gent que de vegades només parles per xarxes socials i que pots veure en persona i estàs els tres dies amb ells i mola molt”.

Els infants pintaran 30 conills de cartró

Els organitzadors volen que l’edició del desè aniversari sigui especial. Per això ja estan treballant amb un nou logotip. També han volgut involucrar en la celebració a l’entitat gracienca Experimentem amb l’ART. Els han encarregat fer els conills de cartró que es col·loquen durant la setmana del Màgicus als aparadors dels comerços del carrer Gran de Gràcia. Són una trentena i, enguany, seran els infants del casal els encarregats de fer-ho. “Aquest any volíem que els pintés algú que treballa amb l’art i, per tant, fossin atractius per a tothom i el que buscarem és que tothom vagi a tots els aparadors a veure tots els conills que hi ha”, apunta Marta Buch, dels Lluïsos de Gràcia.

Seran una trentena de conills que anunciaran el Festival de Màgia Jove de Barcelona, Màgicus, els dies 25, 26 i 27 d’octubre.