Tot i que la inauguració del festival va ser l’11 d’octubre, no va ser fins ahir divendres quan la màgia va arribar a tota la ciutat amb el Concurs de Joves Mags, en què 10 menors de 25 anys van poder mostrar totes les seves arts màgiques a l’Espai Jove la Fontana. Un dels principals objectius de Màgicus és la promoció dels mags més joves i, per aquesta raó, el concurs és uns dels actes més importants del festival.

Aquest matí s’ha fet l’acte Màgia als Mercats, concretament al de la Llibertat i al de l’Abaceria Central (Gràcia), al de la Concepció (Eixample) i al de Galvany (Sant Gervasi). La novetat d’aquest any ha estat la incorporació del concurs Street Magic, en què els professionals de la màgia i els que en són aficionats han pogut mostrar els seus millors números al carrer. No ha estat un jurat qui n’ha decidit el guanyador, sinó el públic, que mitjançant unes paperetes ha puntuat de l’1 al 5 l’espectacle de màgia que acabava de veure.

Enguany és Pere Miró qui presenta la La Gala de Màgia, aquesta tarda a l’Espai Jove la Fontana. En aquest acte, els mags més joves i amb més projecció arriben de diferents punts del territori per mostrar els seus millors trucs. Entre aquests mags destaquen la Maria Altés, en Sébastien Dethise, la Silvana i l’Ezker Emparanza.

El Màgicus es clou aquest diumenge al matí amb el Taller de Màgia, en el qual els nens d’entre 6 i 12 anys poden iniciar-se al fantàstic món de la màgia. Per participar-hi, primer s’ha d’omplir un formulari a través de la web o presencialment. Les places són limitades.