Temes com l’habitatge, l’espai públic, el feminisme o el benestar emocional en temps de pandèmia formen part dels continguts del ‘Magazine TV Carmel’, gravat a l’Espai Jove Boca Nord i que es difon actualment per les xarxes. El programa és el resultat del projecte Comunicant Carmel, impulsat pel Pla comunitari Carmel Amunt, amb l’objectiu que veïns i entitats expressin de forma oberta les seves opinions. Després de diverses jornades de producció i gravació, han elaborat un magazín de 80 minuts que inclou reportatges, debats, entrevistes i opinions a peu de carrer i que es pot visionar a través de YouTube i de la televisió comunitària La Veïnal.

“Volem que els col·lectius del barri adquireixin coneixements tècnics i amb el temps siguin capaços de generar els seus propis continguts audiovisuals”, explica el director de Carmel Amunt, Joan Pol Sala. Per fer-ho, compten amb el suport de Càmeres i Acció, que els assessora en qüestions tècniques de realització i producció.

Un projecte sorgit durant el confinament

Aquesta iniciativa comunitària va néixer a principis de l’any 2021, en ple període de confinament a causa de la pandèmia. Aleshores es va elaborar un vídeo sobre l’aïllament social que han estat patint diversos col·lectius com el de la gent gran. Posteriorment, al juliol, coincidint amb la festa major del Carmel, es va realitzar un magazín al carrer amb la participació de veïns i entitats. El procés ha culminat amb un altre magazín que ha comptat amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública, el CJD7, l’associació 40 p’arriba 40 p’abajo, el Mercat del Carmel o el Casal de Barri, entre d’altres.

El ‘Magazine TV Carmel’ permet detectar més fàcilment les necessitats i inquietuds del nostre veïnat”
Aida Cerezales, Associació de Veïns del Carmel

Aida Cerezales, de l’Associació de Veïns del Carmel, afirma que “és un bona oportunitat perquè el barri es faci preguntes a sí’ mateix i, d’aquesta forma, es puguin detectar més fàcilment les inquietuds i necessitats dels nostre veïnat”. El projecte també ha permès crear xarxa entre col·lectius i entitats que no es coneixien, a més de fomentar la participació tant de joves com de gent gran.

Debat entrevista Magazine Carmel