alumnes 3r ESO Institut amb ordinadors portàtils

L’Ajuntament consolida i amplia el programa d’implantació d’educadors socials a les escoles i instituts en entorns d’alta complexitat de la ciutat i els introdueix a les escoles bressol. El consistori ho ha anunciat el mateix dia que Barcelona s’ha adherit a l’Aliança País Pobresa Energètica Zero.

La introducció de la figura dels educadors socials als centres educatius està donant un resultats molt positius, i ara el consistori ha decidit ampliar-ne la plantilla. En total, aquest curs hi haurà 43 educadors i educadores socials que estaran presents en els equips docents de 41 centres, mentre que dos d’ells faran tasques de coordinació. Es tracta de 15 professionals més dels que hi havia fins ara.

El programa tindrà una durada de tres anys (2021-2024) i és la tercera vegada que s’amplia. Va començar el 2017 amb 20 professionals a les escoles del Pla de barris, i l’any 2019 se n’hi van afegir set més. L’objectiu del programa és introduir una mirada més social” en l’activitat de l’equip docent, i assegurar una atenció global dels alumnes i les seves famílies. La pandèmia ha posat més de relleu la necessitat d’incorporar aquests perfils professionals als centres educatius.

Els educadors socials entren a les escoles bressol

Una altra novetat és la incorporació d’educadors socials a les escoles bressol municipals. El 2017 es va fer una prova pilot a dues escoles bressol, l’EBM la Muntanya, al barri de Torre Baró, i l’EBM l’Aqüeducte, de Ciutat Meridiana. Aquí l’experiència també va donar molts bons resultats, i ara s’ha decidit incorporar quatre professionals més. En total, hi haurà educadors socials a 12 escoles bressol. Són centres ubicats al Raval, la Marina, el Carmel, la franja del Besòs, Ciutat Meridiana i Torre Baró, tots ells d’atenció prioritària en el marc del Pla de barris.