Un tren del metro serà analitzat per saber si conté amiant

TMB ha publicat l’anunci de la licitació d’un nou contracte que ha de permetre actuar contra l’amiant al metro. Es dedicarà 1 milió d’euros a tasques de retirada de fibrociment. El contracte ha de servir per escollir una empresa especialitzada que s’encarregui de retirar planxes i conduccions amb amiant a  la xarxa, els propers dos anys. La licitació també haurà de tenir en compte les actuacions urgents que s’hagin de fer i, per aquest motiu, es demana disponibilitat plena per atendre incidències. El termini d’admissió d’ofertes s’acaba el 17 de maig.

Aquest nou contracte elevarà a 7,4 milions els diners compromesos en diverses tasques relacionades amb la detecció i retirada de l’amiant al suburbà.

Els treballs inclouen, per exemple, els mesuraments de l’aire que s’estan fent actualment per descartar que hi hagi fibres d’amiant a l’ambient i, també, el manteniment dels combois que tenen elements amb aquest material cancerigen.

Retirada de fibrociment a la xarxa

Segons explica TMB, aquesta licitació vol donar continuïtat al contracte que va servir per retirar les planxes de fibrociment del sostre de l’estació de metro de la Verneda, aquest mes d’abril. Paral·lelament, TMB treballa en un inventari de l’amiant al metro de Barcelona, tant al material mòbil com a les instal·lacions fixes.