Un vídeo gravat des d’una de les càmeres de videovigilància de l’andana permet veure com es va fer la retirada de la coberta de fibrociment de l’estació de la Verneda de l’L2, que ha estat tancada durant quatre dies, mentre ha durat l’operativa de desamiantació. Un procés en el qual cap passatger ni treballador que no vagi degudament equipat amb mascaretes i vestits de protecció pot entrar a la zona de treballs.
Ha estat la primera gran actuació de desamiantació de la xarxa del metro i TMB l’ha feta pública amb un missatge a les xarxes socials. S’hi pot veure com els treballadors, equipats amb roba especial, van amuntegant les planxes amb amiant al centre de les vies. El desmuntatge es va fer entre divendres 19 i dilluns 22 d’abril. TMB preveu retirar els 900 m² de fibrociment que hi ha a la xarxa de metro en un termini d’entre tres i quatre anys.
Comencen les proves ambientals al metro
Per altra banda, també han començat a fer-se les proves ambientals al metro de Barcelona per comprovar si hi ha nivells perillosos d’amiant. Els tècnics ja han recollit materials per fer una primera anàlisi i, més endavant, s’agafaran les mostres de l’aire de túnels, estacions i intercanviadors. En total s’analitzaran 31 estacions, tres intercanviadors i 21 punts dels túnels”.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Les malalties de l’amiant: Com afecta a la salut?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/efectes-amiant-salut/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]