L’esplai GMM està d’aniversari, fa 80 anys. Per això, ha organitzat diferents activitats durant aquest 2019.  Durant vuit dècades, l’esplai ha anat evolucionant. Primer, només hi havia homes de més de 15 anys i que haguessin fet la comunió. Més endavant es van incorporar les dones i, actualment, l’esplai és laic i els joves ja entren des de petits.

De Grup Mossèn Muñoz a GMM

L’esplai, que forma part dels Lluïsos de Gràcia, va néixer el 28 de febrer del 1939 en honor a mossèn Alfons Muñoz, que havia estat director espiritual de l’entitat. En aquell moment s’anomenava Grup Mossèn Muñoz, però ha arribat als nostres dies amb les sigles GMM. No va ser fins als anys 60 que les dones van començar a participar del grup, tot i que fins al 19 de gener del 1969 no van poder ser sòcies, quan es va aprovar en assemblea general que l’entitat fos mixta.

En un inici es feien activitats diverses, des d’escacs, clubs d’excursionisme, torneigs d’esports, etc. Més endavant es van convertir en moltes de les seccions dels Lluïsos de Gràcia. Actualment, l’esplai es caracteritza per les excursions i campaments, els joves hi entren des de primària i des del 2004 forma part de l’Esplac com a esplai laic i progressista de Catalunya.

Un any d’activitats pel 80è aniversari

De moment, ja s’han fet des d’una exposició amb fotografies antigues, a la pintada d’un mural al pati dels Lluïsos de Gràcia. També s’està preparant una dessuadora amb motiu de l’aniversari, amb un disseny votat popularment i s’han programat debats sobre l’educació en el lleure i una excursió amb les famílies, entre d’altres. La propera cita, la diada del GMM, serà el 16 de març, i consistirà en activitats i tallers a la plaça, tant al matí com a la tarda, així com un dinar popular i concerts.