La zona compresa entre els carrers de Numància, de Can Segalar, d’Anglesola i del Doctor Ibáñez es convertirà en una zona verda per al barri. L’espai ha de servir, segons el districte, per connectar el nucli antic del districte de les Corts amb la Diagonal i per acollir algunes de les activitats veïnals que ara es fan a la plaça de la Concòrdia. Ara per ara, el districte ja ha engegat el procés per licitar les obres, que està previst que comencin a l’estiu.

Un futur espai d’estada

Segons el conseller tècnic del districte de les Corts, Toni Coll, la idea és que la nova àrea verda serveixi com a centre de trobada per als veïns i que s’hi puguin celebrar activitats diverses com ara fires, espectacles o celebracions. L’espai disposarà de diverses àrees de jocs infantils per tal que en puguin fer ús els nens i nenes de les escoles que hi ha just a tocar. Això sí, el conseller reconeix que el projecte preveu diversos recorreguts en ziga-zaga per salvar el desnivell que hi ha entre els carrers d’Anglesola i Can Segalar. Els veïns han tingut accés a diversos esbossos del projecte i, tot i que valoren positivament la urbanització, asseguren que hi ha aspectes que es podrien millorar, com ara reduir la part cimentada i augmentar la presència de vegetació.

Final del pla d’Europa-Anglesola

L’execució de la zona verda és la peça que faltava per completar el pla urbanístic d’Europa-Anglesola, que fa anys que es duu a terme i que ha transformat per complet aquesta zona de les Corts. El projecte es va iniciar als anys 90 amb l’objectiu de convertir l’espai en una gran àrea verda, pisos i equipaments com ara l’Escola Bressol Municipal Xiroi —que ja està en funcionament— o l’Escola Anglesola, que ha de començar a construir-se en breu. El pla ha patit diversos endarreriments ja que preveia reallotjar els veïns de diversos blocs de pisos de la zona i en alguns casos ha costat arribar a consensos amb les persones afectades.

Compensació de privats

La particularitat del parc és que es tracta d’una zona verda que executarà l’Ajuntament però que paguen els promotors dels blocs d’habitatges privats que formen part del planejament. Segons el conseller tècnic, el districte ja ha rebut les quotes per tirar endavant el parc, el cost del qual rondarà el milió d’euros. Segons les previsions del districte, les obres estaran finalitzades a finals d’any o començaments del vinent.