Dues joves denuncien haver rebut bufetades per part d’un home en els darrers dies a Barcelona, una a l’inici de la marxa prèvia a la manifestació del 8 de març, la nit del dia 7, i l’altra dissabte, després d’una festa feminista al recinte fabril de Can Batlló. Les víctimes han decidit presentar la denúncia formal als Mossos d’Esquadra aquest dimarts al matí.

Bufetejada després d’una festa a Can Batlló

Una d’elles és Susana Naranjo, que se sent sorpresa pels fets i lamenta que hagi passat precisament en una setmana clau de reivindicació feminista, amb una vaga del 8 de març que va omplir el centre de Barcelona. Segons relata, l’agressió va ocórrer la matinada de dissabte, 9, a diumenge, 10 de març, cap a les 4 h i mentre tornava d’una festa feminista a Can Batlló.

Naranjo explica que va sortir de la celebració amb una companya per dirigir-se fins a Can Vies i, a mig camí, un home les va insultar i increpar. S’hi van encarar verbalment fins que l’agressor li va donar una bufetada a la cara. Van continuar discutint-se i li va donar dos cops més. Finalment, ell va sortir corrent i, malgrat que van intentar perseguir-lo, no el van atrapar.

“Em vaig quedar parada”

Mònica Montero va viure un episodi similar el vespre de dijous, 7 de març, a l’inici de la marxa nocturna i no mixta pel 8-M. Estaven concentrades per començar la manifestació quan un home i la seva parella van insultar-les. Els van cridar “feminazis”, entre altres comentaris. Segons explica Montero, els van dir que marxessin d’allà i, també en aquest cas, l’home li va propinar una bufetada. “Em vaig quedar parada i cap companya no va fer res”, lamenta.

Finalment, la parella —que, diu Montero, duia begudes alcohòliques a la mà— va marxar. Les convocants de la mobilització van informar de l’agressió a través del megàfon però, de totes maneres, li “va faltar més suport de les manifestants” per increpar-lo i fer-lo fora de l’espai.

Malgrat el mal tràngol, recomanen denunciar

Totes dues han decidit, després de meditar-ho, presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. De fet, fan una crida a totes les víctimes perquè també ho facin per donar visibilitat, així, a les agressions masclistes i evitar que quedin impunes. Els demanen fer un esforç tot i que, diuen, la justícia sovint les qüestioni o desempari.