Una botiga de torrons atapeïda de gent a ple estiu. Els miren, els tasten i molts, n'acaben comprant. La majoria són turistes que per curiositat o perquè ja ho coneixen, volen emportar-se un record gastronòmic català. JULIANA ENCISO, turista de Beirut: "Se lo llevo a mis hijos, a mis amigos... es algo novedoso, algo que yo sé que les va gustar mucho." ISAI NU, turista sud-coreana: "Vaig fer un tour i em van dir que era molt famós i tradicional." ELENA MEREC, turista colombiana: "Los turrones son muy típicos de España y los he comprado porque son muy ricos de sabor, naturales, de frutos secos." CAROLE DURANO, turista francesa: "Un paquet per a mi i un paquet per donar-li a un amic a qui li agraden els dolços." I entre els compradors, també n'hi ha d'habituals. TOMÁS CHAPARRO: "Durante el año viene de gusto. Cada dos meses a lo mejor una tableta". LAURA COLOMINA, propietària Torrons Casa Colomina: "La gent d'aquí en compra una barra gran perquè sap què compra i perquè és un menjar de Nadal familiar, ells ho compren com a 'souvenir' i per regalar i no en volen tanta quantitat. S'estimen més diferents coses, però més petites." MARTA GÓMEZ: "Tot i que podria semblar que amb la calor els torrons es fan malbé el mercat s'hi ha anat emmotllant i ara ja es fan més petits i envasats al buit, cosa que els fa aguantar fins a un any." La desestacionalització dels torrons durant l'any ha afavorit els negocis que s'hi dediquen exclusivament. Ara no han de tancar a l'estiu perquè la facturació segueix estable. TERESA LLORDÉS, propietària de Torrons Vicens: "El desembre és una facturació centrada en un mes concret. L'estiu dura més i es reparteix." De la mateixa manera que els torrons s'estan menjant a l'estiu, a l'hivern, i ja s'està establint la tendència, les gelateries podrien seguir obertes.

Tradicionalment els torrons són dolços que es consumeixen per Nadal. Aquesta tendència, però, està canviant gràcies al turisme que busca productes tradicionals per comprar sigui l’època de l’any que sigui.

Vist l’èxit de vendes, les botigues aprofiten la tirada i ofereixen tota classe de torrons i de totes mides durant tot l’any. Aquesta avinentesa també l’aprofiten alguns autòctons amants d’aquest dolços que poden gaudir-ne, també, durant l’estiu.